Известие

Collapse
No announcement yet.

Картер за 156 2,4 ЖТД

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от ludmilcar Покажи съобщение
    Колежке ти май все по сервизите ще си стоиш. По принцип водните помпи имат щемпел с годината на производство. Ако е бил сериозен маистора и е съобразил това няма да имаш проблем. Но ако не си сигурна в способностите му направо я сменяи. За жалост пак ще плащаш труд като за смяна на ангр.ремък, защото всичко по ангренажа се разглобява на ново. Поздрави и много безаварийни километри.
    Колега ,не се бой за цената на услугата за поставяне на водната помпа ... нали си чувал приказката " който си има брадичка си има и гребенче за нея "!!!
    Тези смешни суми не ме събарят...ама виж ако се направя на тарикат и заради тази сума не сменя водната помпа и утре избие щетите ще са 10 000 лева купчина ламарина!
    Това е ... със здраве
    Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW '2001
    140 HP + Chip Tuning -> ex
    Alfa Romeo 159 1,9 JTD SW '2006
    Born to make me happy

Comment

Колега мога да ти кажа че съм на ясно с това което съм казал на110 процента. А също така не мисля че вообще има смисъл да го обсъждаме и да си доказвам пред теб монтьорските си умения. Поздрави и натеб.
      ALFA 156 2.4 JTD 140 PS THE BEST

Comment

Comment

не бе налага се
          оти у сервизното пише дека водната помпа се сменя сосе ангренажо
          не пише ако мастора прецени
          та така
          поздрави
          Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Е,да ама в БГ всеки се прави на тарикат и майсторчето преценило че няма нужда да се сменя както водната помпа така и пистовият ремък ... оставих им колата и след няколко часа си я прибрах ... та така до мен никой не се допита какво АЗ искам и за какво АЗ бих заплатила!
            Та сега се налага двойна работа ... но мисля че точно при това майсторче повече няма да отида , но частите бих си закупила пак от тях.
            Та така ...
            Born to make me happy

Comment

Затова си абсолютно прав, няма две мнения, неприятното е за колежката че ще прави едно и също 2 пъти точно поради това ,че не е сменена когато трябва.

Comment

Първоначално публикувано от Bella Покажи съобщение
                Е,да ама в БГ всеки се прави на тарикат и майсторчето преценило че няма нужда да се сменя както водната помпа така и пистовият ремък ... оставих им колата и след няколко часа си я прибрах ... та така до мен никой не се допита какво АЗ искам и за какво АЗ бих заплатила!
                Та сега се налага двойна работа ... но мисля че точно при това майсторче повече няма да отида , но частите бих си закупила пак от тях.
                Та така ...
                И по дебелите книги пишат дека ангренажа се сваля, то е необходимо да се смени. Също пише, дека евентуално може се слои същия (старио), но задължително да се постави по посока на въртене както е бил свален. Ама пак препоръка - смяна.
                Да го имаш предвид, като да знаеш, че майстора дека ке ти го свали неа му дрее как се е връткал преди това... Пък ако го сложи обратно нищо нема а осетиш, ама пък може и да усетиш. Ама както се казва - "имаш брада носиш си и гребен"
                (готин стил на писане)
                Last edited by BO; d.m.y г., 23:31.
                A20DTH ЖТД ама не баш
                1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

20 лв. е заваряването.
                  ex ALFA ROMEO 156 2.4 JTD '98

Comment

Благодарско за съветите !

Друго си е аз да знам тези "малки" подробности
                    Born to make me happy

Comment

Working...